loading
_
Festival

Programi i aktivnosti kluba

_

PLAN RADA OLD TIMER KLUBA „BICIKLIN“ KOPRIVNICA ZA 2019. GODINU

Old timer klub „Biciklin“ Koprivnica osnovan je s ciljem da potiče, pomaže i razvija djelovanje ljubitelja oldtimera, tehničku kulturu, sport te aktivni i zdravi život u zajednici. Do sada smo svojim aktivnostima i djelovanjem kao i rezultatima osigurali značajno mjesto na području rekreacije, edukacije, očuvanju tehničke baštine i promocije bicikla i biciklizma. Plan rada kluba u 2019. godini je nastavak aktivnosti u promociji bicikla, biciklizma i zdravog života, popularizaciji Koprivnice kao najbiciklističkijeg grada u Hrvatskoj te nastavak suradnje sa sličnim klubovima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Najveća godišnja manifestacija u organizaciji kluba je Festival biciklističke rekreacije Hrvatske „Biciklom po Podravini“ i „Dan bicikla i biciklizma grada Koprivnice“. Festival biciklističke rekreacije se tradicionalno organizira početkom mjeseca lipnju.
Kontinuirano kroz godinu provodi se Promocija „Priče o biciklu“, kroz niz aktivnosti u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim navedenih aktivnosti i programa u ovom planu rada, sudjelovat ćemo i u ostalim aktivnostima tijekom godine za koje se ukaže interes naših članova ili na poziv drugih udruga ili organizacija.

 

Aktivnosti i programi u 2019. godini

 

1. VINCEKOVO – 22. siječnja 2019.

Sadržaj programa: Manifestacija se organizira u skladu s tradicionalnim običajima. U nastojanju očuvanja stoljetne tradicije vinogradarskih običaja na ovu manifestaciju će doći naši prijatelji iz društva „Dimek“ Beltinci i KOKS iz grada Nagykanisze što učvršćuje našu suradnju.
Mjesto provedbe: Koprivnica, privatni vinograd
Zaduženi koordinator: Zlatko Blažeković
Kotizacija: 50 kn

 

2. Godišnja skupština društva „DIMEK“ Beltinci – 16. veljače 2019.
Sadržaj programa: Delegacija Old timer kluba Biciklin sudjeluje na godišnjoj skupštini društva „Dimek“. Članovi delegacije sami organiziraju prijevoz.
Mjesto provedbe: Beltinci, Slovenija
Zaduženi koordinatori: Boris Femec

 

3. Godišnja skupština Old timer kluba „Biciklin“ – 23. veljače 2019.
Sadržaj programa: Nakon završetka kalendarske 2019. godine saziva se redovna godišnja skupština Old timer kluba „Biciklin“. Godišnja skupština u veljači 2019. godine ujedno je i prilika za obilježavanje petnaest godina od osnivanja kluba.
Obavezno je sudjelovanje svih članova kluba. Obavezna prijava radi organizacije zajedničkog druženja i domjenka nakon sjednice.
Vrijeme provedbe: 23. veljače 2019. (subota) u 11:00 sati
Mjesto provedbe: Koprivnica, Gradska vijećnica
Zaduženi koordinatori: Upravni odbor kluba
Kotizacija: 50 kn

 

4. Dan Grada Nagykanisze – 27. travnja 2019.
Sadržaj programa: „Kanizsai Odtimer Kerekparos Szövetseg“ iz Nagykanizse s kojim je potpisan sporazum o suradnji, poziva članove našeg kluba da se uključimo u proslavu Dana Grada Nagykanisze te očekujemo obavijest s programom i terminima. Sudjeluje cca 30-ak naših članova u starinskoj odjeći, a vozi se rekreativna vožnja starim biciklima. Obavezna prijava članova, kako bi se mogao organizirati prijevoz.
Vrijeme provedbe: travanj 2019.
Mjesto provedbe: Nagykanisza, Mađarska
Zaduženi koordinatori: Krešimir Brljak i Nada Novak

 

5. Predstavljanje kluba građanima – 1. svibnja 2019.
Sadržaj programa: Članovi našeg kluba uključuju se tradicionalno u obilježavanje proslave 1. svibnja. Naši članovi sudjeluju u starinskoj odjeći, a vozi se rekreativna vožnja starim biciklima ulicama Grada Koprivnice.
Program na Zrinskom trgu koji sadrži okupljanje članova i upis novih članova od 9:30 do 14:00 sati, predstavljanje promidžbenih materijala kluba i druženje s građanima, rekreativnu vožnju gradskim ulicama cca 15 km (10:00-11:00 sati), godišnji tehnički pregled starih bicikala, produženje registracije istih, registracija novih starih bicikala (11:00-13:00 sati), izložbu starih bicikala na trgu te sudjelovanje na degustaciji prvosvibanjskog graha.
Vrijeme provedbe: 1. svibnja 2019.
Mjesto provedbe: Koprivnica
Tehnička komisija: Stanko Novak
Zaduženi koordinatori: Maja Ištvan Krapinec i Nada Novak

 

6. Rally ljubiteljev starih koles in starih koles z motorjem Beltinci, Slovenija – 18. svibnja 2019.
Sadržaj programa: Članovi Old timer kluba „Biciklin“ sudjeluju na rally-u u Sloveniji. Uvjet za sudjelovanje je bicikl ili motor stariji od 50 godina, a sudionici su obučeni u starinsku odjeću. Vozi se rekreativna vožnja na kojoj sudjeluje 250 do 300 ljubitelja starih bicikala iz više zemalja, a na manifestaciji sudjeluje i cca 40-ak naših članova. Očekujemo obavijest s programom i terminima. Obavezna je prijava članova, kako bi se mogao organizirati prijevoz.
Vrijeme provedbe: 18. svibnja 2019. (subota)
Mjesto provedbe: Beltinci, Slovenija
Zaduženi koordinatori: Maja Ištvan Krapinec i Nada Novak

 

7. Srečanje starodobnih kolesarjev, Škofja Loka, Slovenija – lipanj 2019.
Sadržaj programa: Društvo „ROVTARJI“ iz Škofje Loke organizira biciklijadu „Smučanje in kolesarjenje po starem“. Vozi se rekreativna vožnja na kojoj sudjeluje, ovisno o interesu 10-ak naših članova u starinskoj odjeći. Sudionici sami organiziraju prijevoz.
Vrijeme provedbe: početak lipnja 2019.
Mjesto provedbe: Škofja Loka, Slovenija
Zaduženi koordinatori: Josip Romek

 

8. FESTIVAL BICIKLISTIČKE REKREACIJE HRVATSKE – 7. i 9. lipnja 2019.
Sadržaj programa: Festival biciklističke rekreacije Hrvatske „Biciklom po Podravini“ i „Dan bicikla i biciklizma grada Koprivnice“ klub organizira od 2006. godine. Festival je najznačajnija manifestacija koju organizira klub. U sklopu Festivala održavaju se razna popratna događanja na temu biciklizma, edukativno rekreacijske vožnje djece, izložbe starih bicikla i slično. Vozi se rekreativna vožnja od Zrinskog trga u Koprivnici do obližnjih općina te se promoviraju biciklističke rute Podravine. Na Festivalu nema pobjednika, svi sudionici dobivaju medalje ili diplome za sudjelovanje.

 

Program 14. Festivala biciklističke rekreacije Hrvatske:
7. lipnja (petak) „Dan bicikla i biciklizma grada Koprivnice“
9:00 – 11:00 sati Zrinski trg – edukativno rekreativne vožnje djece dječjih vrtića, COOR-a „Podravsko sunce“, članova udruge invalida Koprivničko-križevačke županije
9. lipnja (nedjelja) „Biciklom po Podravini“
9:30 – 10:00 sati Zrinski trg – dolazak rekreativaca, registracija i preuzimanja materijala
10:00 sati – svečano otvorenje 13. Festivala
10:15 sati – start vožnje staza cca 20 km
15:00 sati – završetak Festivala, podjela medalja, druženje

 

Obavezna je prijava članova do 5. lipnja 2018. godine. Za pripremu Festivala termin sastanka članova je 5. lipnja 2019. godine (srijeda) u 18:00 sati u Gradskoj vijećnici.
Kotizacija: 50 kn
Mjesto provedbe: Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija
Zaduženi koordinatori: Upravni odbor kluba

 

9. Društveni družinski piknik, Slovenija – 25. lipnja 2019.
Sadržaj programa: Delegacija članova Old timer kluba Biciklin sudjeluje na obilježavanju Dana Državnosti Slovenije. Članovi delegacije sami organiziraju prijevoz.
Mjesto provedbe: Beltinci, Slovenija
Zaduženi koordinatori: Krešimir Brljak

 

10. Biciklijada „FSI KLAČIMO“, Velika Polana, Slovenija – kolovoz 2019.
Sadržaj programa: Društvo „Polanski pucki“ iz Velike Polane organizira Biciklijadu „FSI KLAČIMO“. Vozi se rekreativna vožnja na kojoj sudjeluje, ovisno o interesu 20-ak naših članova u starinskoj odjeći. Sudionici sami organiziraju prijevoz.
Mjesto provedbe: Velika Polana, Slovenija
Zaduženi koordinatori: Zvonimir Mulvaj

 

11. „JENAMENA FESTIVAL“, Črenšovci, Slovenija – kolovoz 2019.
Sadržaj programa: Na poziv Društva „Jenamena“ delegacija kluba sudjeluje na manifestaciji „JENAMENA FESTIVAL“. Članovi delegacije sami organiziraju prijevoz.
Mjesto provedbe: Črenšovci, Slovenija
Zaduženi koordinatori: Zvonimir Mulvaj

 

12. Europski tjedan kretanja – 16. rujna 2019.
Sadržaj programa: Old timer klub „Biciklin“ sudjelovat će u programu Europskog tjedna kretanja, a u nedjelju 16. rujna vozit će se rekreativna vožnja u dužini cca 20 km. Starinska odjeća nije obavezna, ali se preporuča obući majicu Old timer kluba Biciklin.
Mjesto provedbe: Koprivnica
Zaduženi koordinatori: Maja Ištvan Krapinec

 

13. Završetak aktivnosti društva „Dimek“ – listopad 2019.
Sadržaj programa: Delegacija članova Old timer kluba Biciklin sudjeluje na završnim aktivnostima društva „Dimek“ Beltinci. Članovi delegacije sami organiziraju prijevoz.
Mjesto provedbe: Beltinci, Slovenija
Zaduženi koordinatori: Boris Femec

 

14. Festival sportske rekreacije žena – studeni 2019.
Sadržaj programa: Članice Old timer klub „Biciklin“ sudjeluju na 14. Festivalu sportske rekreacije žena koji se održava u Virovitici. Natjecateljski program se sastoji od nekoliko sportsko-rekreativnih disciplina. Sudjeluje maksimalno osam članica, a prema propozicijama Festivala.
Mjesto provedbe: Virovitica
Zaduženi koordinatori: Lidija Mulvaj

 

15. Dan Grada Koprivnice – 4. studenog 2019.
Sadržaj programa: Na poziv Grada Koprivnice članovi našeg kluba uključuju se u obilježavanje proslave Dana Grada Koprivnice.
Mjesto provedbe: Koprivnica
Zaduženi koordinatori: Maja Ištvan Krapinec i Nada Novak