loading
_
Festival

Programi i aktivnosti kluba

_

PLAN RADA OLD TIMER KLUBA „BICIKLIN“ KOPRIVNICA ZA 2021. GODINU

Old timer klub „Biciklin“ Koprivnica osnovan je s ciljem da potiče, pomaže i razvija djelovanje ljubitelja oldtimera, tehničku kulturu, sport te aktivni i zdravi život u zajednici. Do sada smo svojim aktivnostima i djelovanjem kao i rezultatima osigurali značajno mjesto na području rekreacije, edukacije, očuvanju tehničke baštine i promocije bicikla i biciklizma.

Plan rada kluba u 2021. godini je nastavak aktivnosti u promociji bicikla, biciklizma i zdravog života, popularizaciji Koprivnice kao najbiciklističkijeg grada u Hrvatskoj te nastavak suradnje sa sličnim klubovima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Najveća godišnja manifestacija u organizaciji kluba je Festival biciklističke rekreacije Hrvatske koji se tradicionalno organizira početkom mjeseca lipnja.

Kontinuirano kroz godinu provodi se Promocija „Priče o biciklu“, kroz niz aktivnosti u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim navedenih aktivnosti i programa u ovom planu rada, sudjelovat ćemo i u ostalim aktivnostima tijekom godine za koje se ukaže interes naših članova ili na poziv drugih udruga ili organizacija.

 

  1. FESTIVAL BICIKLISTIČKE REKREACIJE HRVATSKE

Sadržaj programa: Festival biciklističke rekreacije Hrvatske „Biciklom po Podravini“ i „Dan bicikla i biciklizma grada Koprivnice“ klub organizira od 2006. godine. Festival je najznačajnija manifestacija koju organizira klub. U sklopu Festivala održavaju se razna popratna događanja na temu biciklizma, edukativno rekreacijske vožnje djece, izložbe starih bicikla i slično. Vozi se rekreativna vožnja od Zrinskog trga u Koprivnici do obližnjih općina te se promoviraju biciklističke rute Podravine. Obzirom da u 2020. godini nije organiziran Festival, ove godine organizira se 15. Festival biciklističke rekreacije. U petak 11. lipnja (petak) je „Dan bicikla i biciklizma grada Koprivnice“, a u nedjelju 13. lipnja 2021. se planira manifestacija pod nazivom „Biciklom po Podravini“.

  1. lipnja (nedjelja) „Biciklom po Podravini“

9:00 – 10:00 sati   Zrinski trg – dolazak i registracija rekreativaca

10:00 sati  – start vožnje staza do 20 km uz zaustavljanje

12:00 sati      – dolazak na odredište (Šoderica)

17:00 sati      – povratak u Koprivnicu (ili u vlastitoj organizaciji).