loading
_
Festival

Programi i aktivnosti kluba

_

Broj: 84/19

Koprivnica, 19. 12. 2019.

PLAN RADA OLD TIMER KLUBA „BICIKLIN“ KOPRIVNICA ZA 2020. GODINU

Old timer klub „Biciklin“ Koprivnica osnovan je s ciljem da potiče, pomaže i razvija djelovanje ljubitelja oldtimera, tehničku kulturu, sport te aktivni i zdravi život u zajednici. Do sada smo svojim aktivnostima i djelovanjem kao i rezultatima osigurali značajno mjesto na području rekreacije, edukacije, očuvanju tehničke baštine i promocije bicikla i biciklizma.

Plan rada kluba u 2020. godini je nastavak aktivnosti u promociji bicikla, biciklizma i zdravog života, popularizaciji Koprivnice kao najbiciklističkijeg grada u Hrvatskoj te nastavak suradnje sa sličnim klubovima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Najveća godišnja manifestacija u organizaciji kluba je Festival biciklističke rekreacije Hrvatske koji se tradicionalno organizira početkom mjeseca lipnja.

Kontinuirano kroz godinu provodi se Promocija „Priče o biciklu“, kroz niz aktivnosti u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim navedenih aktivnosti i programa u ovom planu rada, sudjelovat ćemo i u ostalim aktivnostima tijekom godine za koje se ukaže interes naših članova ili na poziv drugih udruga ili organizacija.

 

Aktivnosti i programi u 2020. godini

 

VINCEKOVO – 22. siječnja 2020.

Sadržaj programa: Manifestacija se organizira u skladu s tradicionalnim običajima. U nastojanju očuvanja stoljetne tradicije vinogradarskih običaja na ovu manifestaciju će doći naši prijatelji iz društva „Dimek“ Beltinci i KOKS iz grada Nagykanisze što učvršćuje našu suradnju.

Mjesto provedbe: Koprivnica, privatni vinograd

Zaduženi koordinator: Zlatko Blažeković

Kotizacija: 50 kn

Izborna skupština Old timer kluba „Biciklin“ – 22. veljače 2020.

Sadržaj programa: Nakon završetka kalendarske 2020. godine saziva se redovna godišnja skupština Old timer kluba „Biciklin“, a koja je u 2020. godini ujedno i izborna. Prema Statutu, na izbornoj skupštini bira se predsjednik kluba, Upravni odbor te Nadzorni odbor. Na skupštini sudjeluju svi redovni članovi kluba, a odluke se donose natpolovičnom većinom glasova nazočnih članova. Obavezna je prijava radi organizacije zajedničkog druženja i domjenka nakon sjednice.

Vrijeme provedbe: 22. veljače 2020. (subota) u 11:00 sati

Mjesto provedbe: Koprivnica, Gradska vijećnica

Zaduženi koordinatori: Upravni odbor kluba

Kotizacija: 50 kn

Godišnja skupština društva „DIMEK“ Beltinci – 29. veljače 2020.

Sadržaj programa: Delegacija Old timer kluba Biciklin sudjeluje na godišnjoj skupštini društva „Dimek“. Članovi delegacije sami organiziraju prijevoz.

Mjesto provedbe: Beltinci, Slovenija

Zaduženi koordinator: član Upravnog odbora

Dan Grada Nagykanisze – travanj 2020.

Sadržaj programa: „Kanizsai Odtimer Kerekparos Szövetseg“ iz Nagykanizse s kojim je potpisan sporazum o suradnji, poziva članove našeg kluba da se uključimo u proslavu Dana Grada Nagykanisze te očekujemo obavijest s programom i terminima. Sudjeluje cca 30-ak naših članova u starinskoj odjeći, a vozi se rekreativna vožnja starim biciklima. Obavezna prijava članova, kako bi se mogao organizirati prijevoz.

Vrijeme provedbe: 25. travnja 2020.

Mjesto provedbe: Nagykanisza, Mađarska

Zaduženi koordinatori: tajnik kluba

Predstavljanje kluba građanima – 1. svibnja 2020.

Sadržaj programa: Članovi našeg kluba uključuju se tradicionalno u obilježavanje proslave 1. svibnja, sudjeluju u starinskoj odjeći, a vozi se rekreativna vožnja starim biciklima ulicama Grada Koprivnice.

Program na Zrinskom trgu koji sadrži okupljanje članova i upis novih članova od 9:30 do 14:00 sati, predstavljanje promidžbenih materijala kluba i druženje s građanima, rekreativnu vožnju gradskim ulicama cca 10 km (10:00-11:00 sati), godišnji tehnički pregled starih bicikala, produženje registracije istih, registracija novih starih bicikala (11:00-13:00 sati), izložbu starih bicikala na trgu te sudjelovanje na degustaciji prvosvibanjskog graha.

Vrijeme provedbe: 1. svibnja 2020.

Mjesto provedbe: Koprivnica

Tehnička komisija: Stanko Novak

Zaduženi koordinatori: predsjednik i tajnik kluba

Rally ljubiteljev starih koles in starih koles z motorjem Beltinci, Slovenija –  svibanj 2020.

Sadržaj programa: Članovi Old timer kluba „Biciklin“ sudjeluju na rally-u u Sloveniji. Uvjet za sudjelovanje je bicikl ili motor stariji od 50 godina, a sudionici su obučeni u starinsku odjeću. Vozi se rekreativna vožnja na kojoj sudjeluje 250 do 300 ljubitelja starih bicikala iz više zemalja, a na manifestaciji sudjeluje i cca 40-ak naših članova. Očekujemo obavijest s programom i terminima. Obavezna je prijava članova, kako bi se mogao organizirati prijevoz.

Vrijeme provedbe: 16. svibnja 2020. (subota)

Mjesto provedbe: Beltinci, Slovenija

Zaduženi koordinatori: predsjednik i tajnik kluba

Srečanje starodobnih kolesarjev, Škofja Loka, Slovenija  – svibanj 2020.

Sadržaj programa: Društvo „ROVTARJI“ iz Škofje Loke organizira biciklijadu „Smučanje in kolesarjenje po starem“. Vozi se rekreativna vožnja na kojoj sudjeluje, ovisno o interesu 10-ak naših članova u starinskoj odjeći. Sudionici sami organiziraju prijevoz.

Vrijeme provedbe: kraj svibnja/početak lipnja 2020.

Mjesto provedbe: Škofja Loka, Slovenija

Zaduženi koordinatori: član Upravnog odbora

  1. FESTIVAL BICIKLISTIČKE REKREACIJE HRVATSKE

Sadržaj programa: Festival biciklističke rekreacije Hrvatske „Biciklom po Podravini“ i „Dan bicikla i biciklizma grada Koprivnice“ klub organizira od 2006. godine. Festival je najznačajnija manifestacija koju organizira klub. U sklopu Festivala održavaju se razna popratna događanja na temu biciklizma, edukativno rekreacijske vožnje djece, izložbe starih bicikla i slično. Vozi se rekreativna vožnja od Zrinskog trga u Koprivnici do obližnjih općina te se promoviraju biciklističke rute Podravine. Ove godine organizira se 15. Festival biciklističke rekreacije. U petak 5. lipnja (petak) je „Dan bicikla i biciklizma grada Koprivnice“, a u nedjelju 7. lipnja 2020. se planira manifestacija pod nazivom „Biciklom po Podravini“.

  1. lipnja (nedjelja) „Biciklom po Podravini“

9:00 – 10:00 sati Zrinski trg – dolazak i registracija rekreativaca

10:00 sati  – start vožnje staza do 20 km uz zaustavljanje

12:00 sati           – dolazak na odredište (Šoderica)

17:00 sati           – povratak u Koprivnicu (ili u vlastitoj organizaciji).

Obavezna je prijava članova do 3. lipnja 2020. godine. Za pripremu Festivala termin sastanka članova  je 3. lipnja 2020. godine (srijeda) u 18:00 sati u Gradskoj vijećnici kada će se utvrditi točna ruta i satnica.

Kotizacija: 50 kn

Mjesto provedbe: Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija

Zaduženi koordinatori: Upravni odbor kluba

Družinski piknik, Slovenija – 25. lipnja 2020.

Sadržaj programa: Delegacija članova Old timer kluba Biciklin sudjeluje na obilježavanju Dana Državnosti Slovenije. Članovi delegacije sami organiziraju prijevoz.

Mjesto provedbe: Beltinci, Slovenija

Zaduženi koordinatori: član Upravnog odbora

Biciklijada „FSI KLAČIMO“, Velika Polana, Slovenija  – kolovoz 2020.

Sadržaj programa: Društvo „Polanski pucki“ iz Velike Polane organizira Biciklijadu „FSI KLAČIMO“. Vozi se rekreativna vožnja na kojoj sudjeluje, ovisno o interesu 15-ak naših članova u starinskoj odjeći. Sudionici sami organiziraju prijevoz.

Mjesto provedbe: Velika Polana, Slovenija

Zaduženi koordinatori: Zvonimir Mulvaj

„JENAMENA FESTIVAL“, Črenšovci,  Slovenija  – kolovoz 2020.

Sadržaj programa: Na poziv Društva „Jenamena“ delegacija kluba sudjeluje na manifestaciji „JENAMENA FESTIVAL“. Članovi delegacije sami organiziraju prijevoz.

Mjesto provedbe: Črenšovci, Slovenija

Zaduženi koordinatori: Zvonimir Mulvaj

Europski tjedan kretanja – rujan 2020.

Sadržaj programa: Old timer klub „Biciklin“ sudjelovat će u programu Europskog tjedna kretanja, a u nedjelju 20. rujna vozit će se rekreativna vožnja u dužini cca 20 km. Starinska odjeća nije obavezna, ali se preporuča obući majicu Old timer kluba Biciklin.

Mjesto provedbe: Koprivnica

Zaduženi koordinator: predsjednik kluba

Završetak aktivnosti društva „Dimek“ – listopad 2020.

Sadržaj programa: Delegacija članova Old timer kluba Biciklin sudjeluje na završnim aktivnostima društva „Dimek“ Beltinci. Članovi delegacije sami organiziraju prijevoz.

Mjesto provedbe: Beltinci, Slovenija

Zaduženi koordinatori: član Upravnog odbora

Dan Grada Koprivnice – 4. studenog 2020.

Sadržaj programa: Na poziv Grada Koprivnice članovi našeg kluba uključuju se u obilježavanje proslave Dana Grada Koprivnice.

Mjesto provedbe: Koprivnica

Zaduženi koordinator: tajnik kluba

Festival sportske rekreacije žena – 7. studenog 2020.

Sadržaj programa: Članice Old timer klub „Biciklin“ sudjeluju na 16. Festivalu sportske rekreacije žena. Natjecateljski program se sastoji od nekoliko sportsko-rekreativnih disciplina. Sudjeluje maksimalno deset članica, a prema propozicijama Festivala.

Mjesto provedbe: naselje Salinovec u Gradu Ivancu, Varaždinska županija

Zaduženi koordinatori: član Upravnog odbora